Йорданова: Гешев да информира и нас за снимките с кюлчетата

15:05, 13 юли 22 / Политика 25 1823 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова е информирана от медиите за резултатите от петорната експертиза на снимките с банкноти и кюлчета от спалнята на бившият премиер Бойко Борисов.

Йорданова уточни, че Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза, а главният прокурор Иван Гешев е уведомил конкретен депутат от Европейския парламент, но не и българските депутати.

„Това, което мога да заявя, предвид опита си като народен представител, пък и като български министър на правосъдието - очаквам главният прокурор Гешев да дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо български народни представители. Казвам това, защото обичайно главният прокурор отказва да информира българското Народно събрание по текущи производства“, коментира Йорданова в отговор на въпрос на БНР.

Снимките на Борисов с кюлчета били манипулирани, според назначена от Гешев експертиза

По-рано днес евродепутатът Томаш Здеховски заяви, позовавайки се на българската прокуратура, че петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция „Бояна“, показва, че те са били манипулирани.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама