„Възраждане“ със собствена социология

08:38, 14 юли 22 / Политика 25 2109 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На когото и да даде Румен Радев третия мандат другата седмица шансовете за съставяне на правителство са минимални. Такова мнение изрази лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред bTV. Според него трябва да отидем на нови избори, защото това е най-доброто решение за изхода от политическата криза.

Той отново заяви, че позицията на „Възраждане“ не се е променила. „В момента българският национален интерес изисква тези партии, които се провалиха в управлението и които превърнаха България в свободно пропадаща в международното пространство държава, да си понесат последиците от своите престъпни действия и бездействия, отивайки на избори“, каза Костадинов.

„Маркет линкс“: Без ИТН в парламента, ако изборите бяха днес

Партията има собствена социология и последното проучване е дало на „Възраждане“ 22,1%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 15,4%, а на трето място е ДПС с 8,9%, каза още Костадин Костадинов.

На въпрос дали формацията на Стефан Янев би могла да стане партньор на „Възраждане“ в управлението той заяви, че това няма как да се случи.

Нямаме никакви сходства с партията му. Стефан Янев въведе зеления сертификат и политиката на брутални ограничения в българското общество по време на т.нар. пандемия. Нещо, което сега се опитват да направят неговите бивши колеги от настоящия кабинет“, заяви лидерът на „Възраждане“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама