Слънчева събота

07:30, 16 юли 22 25 1845 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца.

След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над Северна България и планините и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в източните райони от юг-югоизток.

Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София около 32°.  

По Черноморието ще е слънчево, след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който вечерта ще се усили до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В неделя и понеделник от север-северозапад, в източните райони и от североизток, ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста облачност, по-мощна през първия ден над Югозападна България и отделни източни райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В понеделник слаб краткотраен дъжд ще превали само на изолирани места в Южна България. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса и на места, главно в Западна България, ще остават под 30°, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама