Шефът на КЕВР: Без руски газ сме изправени пред криза

18:15, 15 юли 22 25 2535 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Без руски газ сме изправени пред криза, предупреди председателят на КЕВР Станислав Тодоров. „Вече, за съжаление, проблемът не е на цена. Проблемът е ще има ли газ въобще и готова ли е Европа да поеме спирането на доставките от газ, ако Русия реши да спре изцяло доставките”, каза той в ефира на bTV. 

Това, към което ЕС се стреми, е в рамките на много кратко време да стане абсолютно независим. Очевидно Русия използва доставките за газ като оръжие да принуди ЕС да се съгласи на нейните условия по отношение на войната в Украйна. И това е нещото, от което според мен, всички се страхуваха, че Русия няма спирачки”, посочи Тодоров и допълни, че на световните пазар Русия вече не се счита като сигурен доставчик и то не само от България, но от всяко едно правителство в Европа.

EК с план да ограничи общественото отопление, за да пести газ

Шефът на КЕВР изтъкна, че има опити да се реши проблемът с руския газ. „Дори днес на среща с гръцкия регулатор направихме някакви планове за някакви бъдещи дискусии около това дали терминалите за втечнен газ в Гърция могат да покрият минимума на потреблението на двете държави”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама