Зеленски: Руското общество ще бъде увредено за десетилетия заради войната

09:28, 17 юли 22 25 2120 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Руското общество ще бъде увредено за десетилетия заради войната в Украйна, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

Вчера в традиционното си среднощно видеообръщение Зеленски подчерта, че Украйна ще опази „човечеството и цивилизацията”.

Образователните институции, разрушени при руски атаки в Украйна, ще бъдат възстановени. „Руското общество, с толкова много убийци и палачи, обаче ще остане осакатено за поколения напред”, изтъкна Зеленски.

След новите руски удари в няколко области снощи украинският президент отново призова своите сънародници да не пренебрегват предупрежденията за въздушни атаки - близо пет месеца след началото на войната, започнала на 24 февруари, пише БТА.

Русия продължава да обстрелва украински градове

Руски ракети поразиха град Никопол в южната част на Украйна, като през последните дни при подобни удари са загинали десетки хора, а министерството на отбраната в Москва каза, че е наредило на силите си да засилят своите операции, предаде Ройтерс.

Двама души са загинали в Никопол, съобщиха спешните служби, след като областният управител Валентин Резниченко каза, че в града са паднали повече от 50 руски ракети „Град”.

Фокусът на войната, която навлезе в своя пети месец, се премести в Донбаския регион в Източна Украйна, но руски сили нанасят ракетни удари по градове в други части на страната и конфликтът започва да се превръща все повече във война на изтощение, отбелязва Ройтерс.

Говорител на украинското министерство на отбраната каза вчера, че само 30% от руските удари поразяват военни цели, а останалите падат върху цивилни обекти. Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди тази информация от независими източници. Украйна каза, че около 40 души са загинали при такива ракетни атаки през последните три дни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама