Пиеш бира и плащаш с олио – ето къде

16:00, 17 юли 22 25 2180 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага в бирария в Мюнхен, която е намерила начин да се справи с проблемните доставки на олио след началото на войната в Украйна.

Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на любителите на бирата литър от любимата напитка за същото количество слънчогледово олио.

Идеята се зародила, след като заведението започнало да изпитва трудности с набавянето на олио за готвене, а това поставило под въпрос предлагането на храна, като например любимите шницели.

На Острова въведоха ограничения за закупуването на олио

„В магазините може да се купуват само малки количества. Когато ни трябват 30 литра олио на седмица, а имаме само 15, не можем да приготвяме шницели дълго време“, разказва управителят на бирарията Ерик Хофман, цитиран от БНТ. Доставчиците не успяват да осигурят необходимите количества, тъй като, освен заведения, зареждат и ресторанти и търговци на едро.

„Кампанията е симпатична. Страхотна идея. И получаваме евтина бира“, смята Мориц Балер, клиент на заведението. Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на хуманитарна мисия, които сега разменя за осем каси бира по случай за партито за рождения си ден.

Литър бира в германските бирарии струва около 7 евро, докато литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията успява да си набави 230 литра олио, но целта е поне 500 литра, за да може да обезпечи нормалното функциониране на кухнята до края на годината.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама