Започва ремонт на тунел „Люлин“

14:50, 19 юли 22 / София 25 3189 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Започва основният ремонт на транспортния тунел към кв. „Люлин“. Това съобщи зам.-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

От своето изграждане преди повече от 30 години до момента тунелът към „Люлин“ не е ремонтиран основно. Строителните дейности включват работа по тунелната конструкция, входно-изходните рампи, отводнителна система и хидроизолацията. Ще бъдат изградени нови настилки, вентилация, осветление, ограничителна система и видеонаблюдение. В участъка изграждаме и изцяло нов релсов път и контактна мрежа“, каза още Ангел Джоргов.

На 21 юли (четвъртък) ще бъде спряно движението на трамвай № 8, който преминава през тунела, а от 25 юни (понеделник), движението на автомобили ще се извършва двупосочно в северното платно. За момента движението на автомобили няма да се спира изцяло, но преминаването през тунела ще е силно затруднено. Затова моля гражданите, които пътуват по това направление, да използват алтернативни маршрути, като основният е бул. „Сливница“, допълни Джоргов.

Пълно затваряне на тунела може да се наложи при изграждането на новата облицовка на тавана. За времето на ремонта се разкрива временен автобус ТМ8, той ще замества трамвай № 8 и ще бъде с неговия интервал на движение. Автобус № 56 ще спира на ухото на трамвай № 10 на бул. „Ал. Стамболийски“, съобщиха от Столична община.

По график през есента ще бъде възстановено трамвайното движение, а до средата на февруари трябва да приключат всички строителни дейности.

От 23 юли (събота) започва и пренареждането на настилки по бул. „Цар Освободител“ в обхвата на Зона 4 от централна градска част. По проект паважната настилка – жълти павета и гранит, които са в лошо състояние, ще бъдат пренаредени. На първия етап от ремонта ще бъде затворен за движение бул. „Цар Освободител“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до сградата на БАН. Използваме летните месеци с по-малък трафик, като алтернативен маршрут е преминаването през ул. „Оборище“, допълни още Джоргов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама