Comic-Con се завръща с елфите на Толкин и драконите от „Игра на тронове“

20:35, 21 юли 22 / Култура 25 2478 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Десетки хиляди фенове, много от които облечени като любимите си герои, се стичат в Сан Диего за завръщането на Comic-Con - най-известния фентъзи фестивал в света, на който ще бъдат представени нови сериали, вдъхновени от „Игра на тронове“ и „Властелинът на пръстените“, предаде Франс прес.

Холивудски филмови студия като „Дисни“ и „Уорнър брос“ също участват с пълна сила във форума в южния калифорнийски град и не отричат слуховете за ексклузивно представяне на първите снимки на „Черната пантера: Уаканда завинаги“ или за обявяване на нов филм за Супермен.

Последните две издания на фестивала се проведоха по интернет заради пандемията от коронавирус. В Сан Диего се очакват общо над 130 000 души.

„Мисля, че ще бъде като Comic-Con 2019“, каза Дейвид Гланзър, пиар на фестивала. С една разлика: посетителите ще трябва да добавят санитарна маска към костюма си на хобит, принцеса или извънземно. „Преживяхме бурята. И сега, когато се върнахме, можем да пролеем сълзи от радост... много е емоционално“, заяви Гланзър за АФП.

Тазгодишният Comic-Con се открива с „Подземия и дракони: Честта на крадците“ - филм на „Парамаунт“ с участието на Крис Пайн, Хю Грант и звездата от „Бриджъртън“ Реге-Жан Пейдж. Филмът е първата високобюджетна адаптация на средновековния фентъзи свят на „Подземия и дракони“ - най-популярната настолна ролева игра.

Но два сериала се очаква да предизвикат вълнение в Сан Диего: „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ на „Амазон прайм“ и „Домът на дракона“ на Ейч Би О, вдъхновен от световния хит „Игра на тронове“.

„Пръстените на властта“ е амбициозен проект, чието действие се развива във вселената, създадена от Дж.Р.Р. Толкин, много преди събитията, описани от Питър Джаксън в неговата трилогия.

Авторът на епоса „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин, на който е базиран „Игра на тронове“, отрича всякаква идея за съперничество между двата фентъзи спинофа. „Колкото повече успешни фентъзи вселени имаме, толкова по-вероятно е да имаме страхотно фентъзи“, пише авторът в блога си, съобщи БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама