Зеленски и Путин опровергаха спекулации за здравето си

08:36, 22 юли 22 25 2352 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентите на Русия и на Украйна опровергаха спекулации за здравето си.

Руски медии съобщиха в четвъртък, че Володимир Зеленски е в интензивно отделение на болница с тежко заболяване. Президентът на Украйна се снима в кабинета си в Киев и каза, че това е поредната руска лъжа за страната му,  предаде Нова телевизия.

„Аз съм в офиса. Никога не съм се чувствал толкова силен, колкото сега, и лоша новина за всички вас, които пускате такива фалшификати: не съм сам, има 40 милиона от нас“, обяви той във видео. 

„Не забравяйте, че аз съм на 44, а не на 70“, каза още Зеленски, като очевидно заяждане с Владимир Путин, който тази година става на споменатата възраст.

Кремъл също увери, че руският президент е в отлично здраве.

Здравословното състояние на руския президент Владимир Путин е добро, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. „(Всичко) е наред, той е в добро здраве“, увери говорителят на Кремъл пред репортери в четвъртък.

Според него „и украински, и американски, и британски информационни "специалисти" през последните месеци подхвърлят различни небивалици за здравословното състояние на президента“. „Това не са нищо друго освен небивалици, за това говорим“, каза Песков.

По-рано директорът на ЦРУ на САЩ Уилям Бърнс заяви, че има много слухове за здравословното състояние на президента Путин, но според неофициални данни на разузнаването руският лидер е „доста здрав“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама