ДАНС даде на прокуратурата данни за доставките на газ от „Булгаргаз“

10:17, 22 юли 22 25 1557 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е изпратила материали от проверката си за доставките на природен газ от страна на „Булгаргаз“ ЕАД.

Матиралите са събрани след подробна проверка, извършена от служителите на ДАНС относно „конкретни факти и обстоятелства, свързани с диверсификацията на доставките на природен газ за Р България от обществения доставчик „Булгаргаз“ ЕАД.

От ДАНС подчертават, че ако бъдат установени допълнителни факти и обстоятелства, „които представляват заплаха за националната сигурност на страната ни“ ще бъдат взети допълнителни мерки, предаде БГНЕС.

През последните дни бяха оповестени данни, че българските власти използват официални руски представители на „Газпром“ /„Винтерсхал“, бел.ред./ за закупуване на руски газ. През 2012 г. българската държава взе решение за премахване на посредниците при доставката на газ за страната ни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама