Христо Иванов с първи коментар за изтеклото видео

20:35, 22 юли 22 / Политика 25 2715 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов определи като рутинна среща днешното заседание на парламентарната група, от която изтече запис в общественото пространство. „Ние сме професионални политици и трябва да обсъждаме всички аспекти. Това е ежедневието в парламента и е най-нормално“, каза Иванов, коментирайки записа.

Той подчерта, че от ДБ са заложили да имаме правителство, защото страната няма нужда от задълбочаване на кризата и ни чака тежка зима.

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство на лицемерие

На въпрос какво следва оттук нататък, той отговори: „Решението ще е на мандатоносителя“. И  добави, че ДБ са били готови да не искат министри и да дадат само парламентарна подкрепа, само и само да страната да има управление.

Иванов заяви, че ДБ ще отидат на избори със съзнанието, че не са направили нищо лошо. „Ние знаем, че България е по-голяма от нашите претенции“, каза той и добави, че срещата на ПГ не е променила в действителност нищо, пише БГНЕС.

Таен запис показа накъде вървят преговорите за кабинет

От записа става ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са целите на Закона за КПКОНПИ. Христо Иванов открито говори за парламентарно крило в „Продължаваме промяната“ на Лена Бориславова. Той признава, че другото крило в ПП, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ трябва да бъде ревизиран сериозно. Според него Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ е съобщил, че ще гласуват след избирането на правителството, „защото искат да са сигурни, че ако, вие си направите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще управлява тази бухалка“.

Според Христо Иванов другата седмица преговорите може да стигнат до „късо съединение” и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 05:47, 23 юли 22

Само потвърди днес, че освен провален министър на Борисов, е и един посредствен политик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама