Делийски: ГЕРБ и ДПС са политически импотентни извън агитките си

14:19, 24 юли 22 / Политика 25 2396 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Проблемът не е, че някаква парламентарна група си говори и анализира технологията на политиката, защото това е част от процеса, по-големият проблем е, когато политиката бъде сведена просто до технология и властта бъде сведена просто до технология. Проблем е, че в политическия елит не се води друг разговор, освен технологичния. Това каза пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него ГЕРБ и ДПС не са успели да намерят начин да разкажат смисъла от съществуването си на по-широк кръг от хора извън агитките си. „Това е олицетворение на политическа импотентност, в която се търсят всякакви поводи за форма на истерия. Това не е политика, а реакция, предназначена само за техните фенски кръгове. Това няма да реши проблемите на ГЕРБ и ДПС с отварянето към обществото и към останалите политически субекти... Когато няма с кого да управляваш, защото никой не иска да управлява с теб, и да победиш на избори, какво от това, смята политологът. 

Делийски допълни, че ИТН е „странен субект, чието поведение е функция на разбиранията на Слави Трифонов за себе си“. „Проблем е, че има не малко такива субекти в България, чието поведение е функция от характерологичните и психологически специфики на техните лидери или от взаимоотношението на техните лидери с други източници на легитимност, предимно в сферата на големите пари... ИТН влязоха в политиката с метафорика на разчистването и на разрухата. Може би като общество трябва да опитаме и такъв тип политически оферти, за да намерим най-подходящата.

Политологът посочи, че времето на червените линии е изтекло и ще трябва да се търсят пресечните. Очакванията на огромната част от избирателите е да бъдат представяни от политически елит, който мисли политически, подчерта той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Къри 17:54, 24 юли 22

Браво Делийски,целият свят го знае но още хората гие страх да им го казват в очите.Малък ли геноцид беше 12 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама