Цветанов: Изборите са в интерес на ГЕРБ, за да излязат от изолация за местния вот

15:37, 24 юли 22 / Политика 25 2212 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което няма да покрие очакванията на хората. Политическите формации консолидират твърдите си ядра, за да могат да разчитат на успех в предсрочни избори. През последните години легитимността на българските институции ерозираше и това води до отблъскване на избирателите. Това означава, че малцинството от избирателите, които отидат да гласуват, ще определят бъдещето на мнозинството българи, които не искат да гласуват. Това каза пред БНР лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Цветанов: ГЕРБ да признае грешките в третото си правителство

Според него изтеклият запис на стрийма от заседанието на ДБ „смущаващо е показал как се водят реално политическите дебати, а през цялото време оставахме с усещането, че се водят дебати за управленски програма и приоритети“. „Видяхме начин на отношение към политическите опоненти. Оказва се, че борбата срещу корупцията не е водеща, защото виждаме обвинения, че някой принадлежи към определени икономически кръгове, че корупцията продължава да е основен проблем пред сегашното управление.

Цветанов допълни, че единственият полезен ход за ГЕРБ са предсрочни избори. Грешката на ДБ не е съществена, но ГЕРБ веднага се възползваха. За тях интересът от предсрочни избори ще засили интереса към местните след година. Иначе ще имат сериозен проблем заради изолацията, в която са изпаднали... ГЕРБ не са се променили, загубата на гласове показва това, явно партията има нещо, от което се нуждае. Само един човек ще определя правилата на играта, смята той.

По думите му в бъдеща предизборна кампания ще доминира популизмът, а това ще отврати хората и ще се играе с твърдите ядра на системните партии. „Цялата концепция на днешната конструкция на управление е градене на омразата спрямо политическия опонент. Това, което направи Бойко Рашков спрямо ареста на Бойко Борисов, е абсолютно недопустимо. Трябва да има ревизия на едно управление, но трябва да е процесуално издържано... В обществото остава усещане за симбиоза между Иван Гешев и Бойко Борисов. Но от компетентните органи и от контрола от ЕК с механизма може би ще излезе истината.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 17:27, 24 юли 22

Може да имат интерес но хората се отдаличиха от тях

2 Анонимен 17:30, 24 юли 22

Само обещаваха това ще дадем онова ще дадем и на края нищо Новите за 6 месеца дадоха повече на хората колкото те за 120 месеца

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама