Слави Трифонов: Христо Иванов не притежава чувство за срам 

17:16, 24 юли 22 / Политика 25 2031 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Христо Иванов - ръководителят на ДБ не притежава чувства за срам. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Facebook. Думите му са в отговор на днешното интервю на съпредседателя на „Демократична България“ за БНР.

Христо Иванов: Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме?

Припомняме, че по-рано през деня Христо Иванов обясни, че има нужда от формиране на правителство с третия мандат, защото единствено ГЕРБ и ДПС биха спечелили от провал в това отношение. Той и посочи, че за пореден път ИТН работи в интерес на въпросните две партии.

Винаги съм се чудел кога и как се появява чувството за срам у един човек. В крайно сметка, не се срамуваш по желание. Или се срамуваш, или не се срамуваш. Е, как става така, че едни хора се срамуват от нещо, а други - не. Може би всичко това се корени в детството, семейството, възпитанието, училището, църквата. Не знам. Но, уважаеми приятелю, който четеш тези редове, абсолютен факт е, че ти или изпитваш чувство за срам, когато има нещо срамно, или не. А чувството за срам ни пази да не правим глупости и да не се излагаме, да си пазим достойнството и уважението към себе си. Сега аз не изнасям някаква лекция, а прости ви казвам как разсъждавам аз“, пише Трифонов.

„В петък, без да знае, че камерите и микрофоните в парламента работят, (бел. ред. - Христо Иванов) обясни на съпартийците си отношението към мен и към „Има такъв народ“. От неговите думи ми стана ясно, че аз, колегите от „Има такъв народ“ и хората, гласували за нас, сме втора ръка хора. Нас ни приемат с отвращение, за да има коалиция. Ние трябва да се съгласяваме с всичко, което казват другите три партии, не трябва да имаме министри, не трябва да казваме колко некадърно и неадекватно е дадено решение, колко нефелен и конституционно неиздържан е даден законопроект. Трябва да си мълчим и да правим, каквото ни кажат, защото иначе ще ни обвинят, че сме с ГЕРБ и ДПС и край с нас“, добавя лидерът на ИТН.

В петък отказах „Има такъв народ“ да бъде изтривалка за такива като Христо Иванов. И днес в някакво интервю същият Христо Иванов казал – какво като Слави Трифонов видял някакво лицемерие. По думите му, след нови избори лицемерието в българската политика нямало да изчезне и аз нямало да я излекувам от лицемерието. И видите ли – важно било да управляваме тази страна. А пък ако ще да е с лицемерие. Така ли? Ами, аз не мисля така. Смятам, че да си лицемерен е обидно за хората, които гласуват за теб“, отбелязва Слави Трифонов.

Според него да си лицемерен значи да се опитваш да лъжеш красиво. „Явно такива като Христо Иванов не се притесняват да бъдат лицемерни. Те просто се смятат за повече от другите. По незнайно какви причини обаче аз не съм като тях и честно да ви кажа - това много ме радва“, написа още Трифонов.

ИТН разделена в подкрепата на Рашков за КПКОНПИ

Междувременно по-рано днес от ИТН се чуха смесени сигнали относно провеждането на преговорите. Пред Нова телевизия Станислав Балабанов бе категоричен, че няма да се върне на масата на преговорите за съставяне на правителство. Той изтъкна, че проваляйки дискусиите, ИТН предпазва българското общество от некомпетентното и лицемерно управление на жълтопаветните политици

Малко по-късно Ива Митева каза пред БНР, че изпитват желание този кабинет да се реализира, но шансът затова е малък. Въпреки това тя е на мнение, че Христо Иванов е трябвало да поиска прошка от тях, след което щели да видят дали могат да направят последен опит нещо да се поправи

Изказванията им се разминаваха и по темата за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 19:28, 24 юли 22

Този наркоман да вземе да се гръмне, та да ни освободи от присъствието си, и долните си лъжи.

2 Анонимен 19:59, 24 юли 22

А вие за отговорност

3 Анонимен 20:00, 24 юли 22

Бъзикате се с хората

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама