„Трилърът продължава“: Ружа Игнатова отново се е измъкнала на полицията

14:30, 27 юли 22 / Свят 25 3661 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пет години след изчезването на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол Ружа Игнатова гръцката полиция получила данни, че тя е в страната. Операцията за ареста ѝ обаче се оказала безуспешна. Това пише гръцкото издание „Катимерини“, като цитира източници от силите на реда. Уточнява се, че в период отпреди няколко дни или повече (но под месец), са достигнали данни, че Игнатова е в страната и се среща с конкретни хора“.

Въз основа на тази информация полицията незабавно“ предприела операция за залавянето ѝ. От написаното обаче следва, че Игнатова се изплъзнала. Това „удължава трилъра с откриването със засичането на издирваната жена“, се казва още в публикацията, цитирана от „Дневник“.

 

Кралицата на измамите успява да открадне най-малко 4 млрд. долара

Ружа Игнатова успява да открадне най-малко 4 милиарда долара от нищо неподозиращи жертви, чрез сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin, припомня „Катимерини“, цитиран от Нова телевизия. 

Криптокралицата Ружа Игнатова вече е в Топ-10 на най-издирваните от ФБР

На 1 юли 2022 г. ФБР включва Ружа в списъка на десетте най-издирвани бегълци в света (единствената жена в първата десетка), и отбелязва, че „Игнатова се качва на полет до Гърция и след това изчезва. Възможно е да е пътувала с германски паспорт до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа“.

Българи са обвинени в САЩ за измама за милиарди

Десетки държави работят в тясно сътрудничество на оперативно ниво за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.

От средата на май миналата година Игнатова е и в списъка на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол е издал червена бюлетина за нея, която е придружена с парична награда. ФБР предлага награда от 100 000 щатски долара за информация, водеща до нейния арест.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама