ДБ ще предложи на ПП да се явят заедно на изборите

13:33, 27 юли 22 / Политика 25 2396 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Процедурата по третия мандат приключи. Отиваме на избори и това е резултат от партиен егоизъм, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, неадекватност и тежка безотговорност. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред журналисти в парламента, след като стана ясно, че БСП ще върнат неизпълнен третия мандат на президента в четвъртък.

„Демократична България“ се опита да застане на страната на отговорността и здравия разум и с този капитал ще се явим на предстоящите предсрочни избори“, каза още Иванов.

Обрат: БСП връща неизпълнен мандата на Радев

Като логичен ход Иванов определи възможността за общо явяване на изборите с „Продължаваме промяната“. „Ще направим такова предложение“, добави той, като уточни, че така ще избегнат възможността електоратът да се дели. Той отрече вече да са водени предизборни разговори.

Ако има воля, до края на седмицата парламентът може да намери решение за КЕВР, стана ясно от думите на Иванов. Според него най-чистият вариант е предложението КЕВР от своя състав да може сам да се определя, временно, докато бъде избран председател, пише БГНЕС.

Връщането на Иван Иванов съвсем не е безспорно конституционно, а и самият той публично казва, че не иска да се връща“, каза още съпредседателят на ДБ, припомняйки, че ДБ е внесла законопроект за промяна в закона за енергетиката.

Бабикян и Хаджигенов искат заедно с ДБ и ПП

Движение „Ние идваме!“, водено от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, иска да се яви на следващите избори заедно с ДБ и ПП. Те определят това като „естествено продължение на усилията на гражданите, които свалиха режима на Борисов“.

Антикорупционна коалиция, обединяваща общите възможности, капацитет и воля, е отговорният начин да се изправим с лице срещу мафиотизацията на страната, икономическата и социална криза, както и външнополитическите рискове в условията на война, водена от режима на Путин“, посочват от движението.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама