Прокуратурата оневини Пеевски и Желязков по „Магнитски“

15:14, 27 юли 22 25 2172 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка „Магнитски“ - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура

Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП) не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка“, обясни тя.

Годината на „Магнитски“ – нулева за разследване на корупция по високите етажи

По отношение на третото лице в списъка „Магнитски“ - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама