Захлаждане през уикенда

07:00, 30 юли 22 25 2166 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат и Централна България. Ще духа слаб, в източната част от страната до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 32°. 

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Още около обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. По билата на Рила и Пирин след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Температурите отново ще се понижават. Облачността ще е променлива, на места ще превали и прегърми, по-интензивно в Североизточна България, в планините и планинските райони. Без валежи ще остане в западната част на Дунавската равнина и по Южното Черноморие. В понеделник ще остане ветровито, ще бъде и сравнително хладно за периода. Ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места са възможни краткотрайни валежи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама