Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат

10:56, 30 юли 22 / Свят 25 2959 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Джо Байдън ще се кандидатира за втори президентски мандат, официално потвърди Белият дом.

„Президентът възнамерява да участва в изборите през 2024 г. Има много време до 2024 г., като дотогава администрацията на президента ще продължи да работи по делата на американския народ“, каза говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитиран от БГНЕС.

Рейтингът на Байдън бележи ново дъно

Изявлението идва на фона на съобщенията, че повече от 60% от избирателите в САЩ, включително 30% от поддръжниците на Демократическата партия, смятат, че Джо Байдън не трябва да се кандидатира за президент втори път.

Изследователите отбелязват, че това е най-ниският рейтинг на Байдън от встъпването му в длъжност през януари 2021 г. Рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън за първи път падна под 40%, като сега е на ново дъно от 38% за него“, заявяват социолозите.

79-годишният Байдън, който стана най-възрастният президент в историята на САЩ, досега не е потвърждавал публично намерението си да участва в изборите през 2024 г.

Тръмп срещу Байдън - двамата най-възрастни президенти имат желание да се борят за втори мандат

Само преди дни 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп също реши да участва в президентските избори през 2024 г. Към момента не е ясно кога ще обяви старта на предизборната си кампания. Последното проучване на The New York Times показва, че половината от републиканците все още не подкрепят неговата кандидатура.

Тръмп отново ще се кандидатира за президент

Това означава, че има шанс на изборите през 2024 г. да видим втори рунд на сблъсъка Байдън срещу Тръмп. И двамата обаче са в нарпеднала възраст. Когато Байдън встъпи в длъжност през януари 2021 г., той беше най-възрастният президент в историята на САЩ - на 78 г. Неговият предшественик Доналд Тръмп също беше най-възрастният президент при встъпването си в длъжност преди шест години (тогава той беше на 70). 

През 2024 г. Байдън ще бъде на 82 г., а Тръмп на 78 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:38, 30 юли 22

Ужас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама