И „Продължаваме промяната“, и ГЕРБ са уверени в победата на изборите

13:36, 30 юли 22 / Политика 25 2576 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Броени часове, след като удари последният звънец на 47-ото Народно събрание и управляващи, и опозиция си поставиха цел да са първи на предсрочния вот.

„Абсолютно сме уверени, че ще спечелим”, каза Калина Константинова, вицепремиер по ефективно управление в оставка.

 Тя обясни и защо ПП трябва да се върнат на власт. „Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България”, Константинова каза: „Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, уточни Константинова в ефира на Нова телевизия.Тя посочи, че е недвусмислено ясно, че ще управляват заедно с ДБ.

Константинова категорично отхвърли вариант за управление с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Възможна е обаче коалиция и с БСП. За „Има такъв народ” заяви: „Спокойна съм, че няма да се налага да го мислим това, защото не виждам начин те да се върнат в парламента. Те имаха достатъчно време да се разобличат”.

Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението. Това каза на свой ред Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му предишното правителство се е самосвалило. „То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак, след като подадоха оставка. Това е парадоксално. Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения. В крайна сметка се стигна до това, което те наричат лоша комуникация вътре в коалицията. Всъщност говорим за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха абстрактни. Някак си не можаха да разберат, че целта - ГЕРБ да не бъде във властта беше, изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция”, обясни Биков отново по Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама