Донев: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона

12:32, 02 авг 22 / Политика 25 1570 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона. Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на церемонията по встъпването в длъжност на служебния кабинет.

„В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър-председателя. И аз ще го направя, защото знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия в държавата се намираш”, поясни той, цитиран от Нова телевизия. 

Новият служебен премиер благодари на президента за доверието.

„По силата на Конституцията президентът е гарант за министър-председателя и министрите, на които дава своя кредит на доверие. Убедено твърдя, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата. Това не е някаква моя маркетингова приумица. Това отсъжда основният закон. Днес предстои встъпване в длъжност на стотното правителство на България. То няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решение за наследените кризи, без да разполагаме с механизмите на работещо НС. От колегите си очаквам работа на 100% по следните направления – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата. Намиране изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по плана за възстановяване и устойчивост. Клетвата, която ще положим,определя безусловно принципите, които ще ни ръководят – да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа”, каза още Гълъб Донев.

Премиерът се обърна и към своя екип със следните думи:

„Уважаеми колеги, не забравяйте тези думи. Те не са само протоколни изречения. Не ги оставайте в тази зала. Това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и на нашите сънародници”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама