От първия ден: БСП и служебният кабинет с обвинения за чистки и репресии

16:59, 03 авг 22 / Политика 25 2728 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още в първия работен ден на Министерството на транспорта, а именно в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е била освободена Гергана Алексова като зам.генерален директор на компанията. Това заяви организационният секретар и член на ИБ на БСП Борислав Гуцанов.

Тя е член на БСП и работи в НКЖИ повече от 4 години, с безспорна експертиза и минала в йерархията от експерт до ръководител в отдел Управителен съвет и заместник генерален директор, магистър по Право на ЕС, международни отношения и управление на медиите. Има редица специализации в чужбина, сред които университети в Страсбург, Брюксел и Лондон. Специализирала е основно в позиции, които са свързани със сигурността, безопасността, организация на обществени поръчки и цялостен административен процес на компаниите“, посочват от партията.

Считаме, че това е изключително лош сигнал и не искам да употребявам думата реваншизъм, но не е нормално подобно нещо да се случва и то в една компания, която е с особен обществен интерес. Трябва да се внимава какво се прави именно в НКЖИ. Като цяло на транспорта отделихме много време и слава богу част от отделите излязоха на печалба през последните месеци, включително и БДЖ. Все неща, които будят много въпроси защо от там се започна подобно действие и дано това да е инцидентен случай“, заяви Гуцанов.

„Защото основното предназначение на служебния кабинет е да бъдат проведени честни и справедливи избори, и да бъдат осигурени всички необходими за това мерки. А не да се започва с уволнения още през първия работен ден. Именно г-жа Алексова беше започнала да разглежда определени сделки, свързани с доставките в НКЖИ, и дано не се окаже, че това са причините да се стигне до нейното освобождаване“, посочи още той.

„Кажете ми, с уволнението на зам. главния директор на НКЖИ как точно се справят с борбата с ковид кризата? С уволнението на зам. директора НКЖИ как точно ще проведат честни и демократични избори? С уволнението на този директор как точно ще възстановят стабилността в държавата? Тези хора започват с чистки, започват с реваншизъм, започват показно срещу членове на БСП. Както казах и преди - няма да позволим успехите, постиженията на управлението да бъдат неглижирани, да бъдат унищожавани - само и само БСП да бъде използвана, унижена и БСП да отиде на тези избори с някакво петно“, коментира Георги Свиленски.

Шефът на НКЖИ: БСП ме заплашва, налага политическа репресия върху мен

Членове на БСП са заплашвали генералния директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура” инж. Златин Крумов. Това обяви на брифинг самият той часове след изявлението на БСП.

По думите на директора именно от Георги Свиленски и Борислав Гуцанов  дошли и заплахите, които той самият определи като „политическа репресия“. „Ако това е цената на това компанията да бъде управлявана прозрачно и да работи нормално, съм готов да я платя”, категоричен е инж. Крумов.

Той отрече в 23-те години, в които е служител на компанията, в нея да са били допускани корупционни практики. „Причината Управителният съвет на НКЖИ да вземе решение за освобождаване на г-жа Гергана Алексова е очевидното ѝ несправяне с поставените задачи, въпреки огромното желание, което тя имаше, и политическата подкрепа, която тя получи по време на коалиционното правителство”, призна директорът на компанията, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама