Григор Димитров продължава напред във Вашингтон

11:27, 04 авг 22 / Спорт 25 2379 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи французина Адриан Манарино с 6:1, 3:6, 7:5 във втория кръг на турнира във Вашингтон на твърди кортове с награден фонд от 1 953 285 долара. Мачът между двамата продължи 2 часа и 2 минути.

Димитров е 18-и в света, рекорд за Томова

Димитров бе безпогрешен в първия сет, като направи два бързи пробива, взе сервисите си и поведе с 5:0. Едва тогава Манарино успя да спечели свое подаване, но веднага след това българинът затвори сета при 6:1.

Във втория сет всеки печелеше сервиса си, но при 3:4 в осмия гейм първата ни ракета допусна пробив, а след това съперникът му го затвърди при подаването си и затвори сета с 6:3.

Третият сет бе критичен за Григор Димитров, като той допусна пробив и изоставаше в резултата с 2:4. Българинът обаче успя да върне пробива за 4:4, а след това при 6:5 в неговата полза отново взе подаването на Манарино, като не даде нито точка в гейма на съперника си.

Поставеният под номер 5 в схемата на турнира Димитров ще играе в следващия мач срещу младия американец Себастиан Корда, който се наложи убедително над аржентинеца Себастиан Баес с 6:1, 6:4 за малко повече от час игра, пише offnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама