Карадайъ: България има нужда от ДПС

15:28, 05 авг 22 / Политика 25 2358 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен вот, съобщи на брифинг в централата на партията председателят на Движението Мустафа Карадайъ след онлайн заседание на Централния съвет на партията. На него са обсъдени темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври т.г.

 

Определен е бил съставът на Централния изборен щаб, който ще се ръководи от самия председател на ДПС. В него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

„Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите“, съобщи Карадайъ, цитиран от dir.bg.

Критериите за депутати са да са избираема личност, с обществен авторитет, споделящи идеите за либерализъм. Номинациите тръгват по структурите отдолу-нагоре, каза Карадайъ.

България има нужда от ДПС 

По думите не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление. „Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това", коментира той.

България има нужда от ДПС, дори във властта, за да има сигурност и стабилност и преодоляване на кризите“.

„Призивът ми е към всички симпатизанти на ДПС и всички структури много сериозно и отговорно да се отнесем към тези избори, защото България има нужда от ДПС, ако щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите“, категоричен беше лидерът на партията.

При наличието на енергийна и политическа криза ДПС смята, че първата антикризисна мярка е била свалянето на правителството на ПП. Сега ДПС призовава към отговорно отношение към тези избори, защото България се нуждае от ДПС дори и във властта.

Няма прогрес в разделено общество, в тези трудни времена трябва да обединяваме обществото, заяви Карадайъ и допълни, че не вижда реваншизъм до този момент при служебния кабинет и се надява да не види. Смяната на политическите кабинети не е реваншизъм. Нов министър на финансите си изгражда модел за управление, каза още по повод смяната на Спецов и посочи, че това не е реваншизъм, а нормална смяна.

По повод втората му среща с Ердоган, той посочи, че като политици не са затворени и имат съюзници от НАТО и партньори. Има теми за решаване проблемите на хората и сигурността на държавата. Важна е срещата с Ердоган, при тази глобална енергийна и газова криза, България трябва да има поглед към пътищата за доставка, които не са много. Турция има важна роля тук. Добрата новина е, че Анкара гледа благосклонно в тази посока, каза Карадайъ.

Пътищата за доставка на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти, заяви Мустафа Карадайъ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама