Напусна ни журналистът и писател Стоян Николов-Торлака

19:13, 05 авг 22 25 3425 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На 42-годишна възраст почина талантливият и колоритен писател, публицист и журналист Стоян Николов-Торлака, съобщиха негови близки във Facebook, без да посочват причините за смъртта му. 

Опелото ще се състои в неделя от 12 часа в старата църква в Монтана.

Стоян Николов е роден през 1979 година в Монтана. Завършва история във Великотърновския университет „Свети Кирил и Методий“ и културна антропология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, след което работи като журналист. Баща на трима синове - на 9, 11 и 14 години. 

Бил е редактор и автор в редица онлайн и печатни медии. От 2015 година насам има своя коментарна рубрика в сайта Биволъ.

Дебютният му „Северозападен романь, който излиза през 2014 година, е първата по рода си книга, написана изцяло на северозападен диалект, при това с типичното северозападно грубовато чувство за хумор. През следващата 2015 година Торлака издава продължение на романа – „Автономията????“. Трета част от Северозападната поредица е романът „Май ше ни бъде…“ (2016).

Екипът на Topnovini.bg изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите на Стоян Николов!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама