Путин демонстрира близост с Ердоган по символичен начин

10:10, 06 авг 22 / Свят 25 2290 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Срещата между президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в руския курорт Сочи привлече вниманието. 

За последните 20 дни това е втората среща между двамата лидери и първата, на която Владимир Путин се срещна с лидер на от НАТО от началото на войната в Украйна.

Имаше още една подробност обаче, която е многозначителна и символична.

Путин и Ердоган се разбраха за частично плащане на газа в рубли

Става дума за една маса. Преди време, когато френският президент Еманюел Макрон беше на посещение в Москва при Путин една огромна дълга няколко метра маса стоеше между двамата - странност, която беше видяна от всички. 

Анализаторите коментираха случая като символ на критичните отношения между Париж и Москва.

В Сочи обаче между креслата на Путин и Ердоган бе поставена само една малка салонна масичка. Анализаторите коментираха случая като символ на близост, която Путин демонстрира много ярко на турския си колега, както и като израз на добрите двустранни отношения, а вероятно и като послание към някои европейски лидери.

Ердоган изнерви Путин в Техеран

При посрещането и Путин и Ердоган демонстрираха взаимна сърдечност, нямаше и помен от напрегната поза на Путин, както когато на срещата в Техеран миналия месец се наложи няколко минути да чака Ердоган прав на крака. Също така Владимир Путин говори сравнително малко в началото и предостави думата на Ердоган, което също се счита за символичен жест, предаде БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама