Температурите падат, ще вали за кратко

07:00, 07 авг 22 25 1781 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони - и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната ще е временно силен.

Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 29- 34 градуса, в София - около 28 градуса.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, на места по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат 27-30 градуса, на морската вода - 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста, след обяд - и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста облачност; вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в повечето райони ще са между 30 и 35 градуса.

Във вторник над Северозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, дневните температури ще са по-ниски. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, без валежи. Вятърът ще остане североизточен, температурите - без съществена промяна, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама