Тройното убийство в Пловдивско заради имотен спор

15:30, 07 авг 22 25 2897 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тройно убийство след престрелка в пловдивското село Рогош. Жертвите са двама братя и техният баща

Полицаите заварват трима убити мъже и една ранена жена. Тя е откарана за лечение, не е опасност за живота. Извършителят е избягал от местопрестъплението и е задържан в дом на свой роднина. Иззето е и оръжието. Извършен е личен обиск на извършителя и е задържан за 72 часа. Извършени са множество разпити на свидетели, обясни директорът на ОД на МВР-Пловдив Димитър Балев на брифинг на вътрешния министър Иван Демерджиев и представители на полицията и прокуратурата в Пловдив.

Обвиняемият за тройното убийство Рогош е задържан в дома на майка си, където е завел и семейството си. Извършителят е на 39 години, алкохолната му проба е отрицателна. Повдигнати са му две обвинения - за убийство на повече от едно лице и за незаконно притежание на оръжие. За убийството законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, а за оръжието - от 2 до 8 години, уточни наблюдаващият прокурор.

Наблюдаващият прокурор потвърди, че предисторията на случая е имотен спор между близки роднини. Тепърва ще се установи дали имотът е законен, предаде БНТ. 

Роднините имали имотен конфликт от много време и често съседи чували скандали и заплахи за убийство. Това е най-тежкото криминално престъпление в селото през последните години – казаха жители на Рогош, които останаха навън до късно през нощта. По думите им убийството е станало пред очите на много свидетели.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама