Ще купуваме ли нови машини за изборите?

09:21, 08 авг 22 25 1848 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още от миналата година. Държавата разполага с 12 837 устройства за машинно гласуване. Това заяви пред bTV председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя добави, че към настоящия момент няма необходимост да бъдат доставяни нови машини.

„На предходните избори имаше секции, където в зависимост от броя на гласувалите избиратели, имаше по две устройства за машинно гласуване. Такава преценка ще бъде направена и сега, именно с цел да не се допусне струпване на избиратели“, заяви Нейкова.

Изборите ще струват малко над 70 млн. лв.

Тя добави, че в момента машините се съхраняват там, където са от самото начало на доставката – в частен склад. Охраната е от органите на МВР.

„План-сметката, която беше приета от Министерски съвет миналата седмица, е, че изборите ще струват около 70,5 млн. Като 10 млн. от тях са за бюджета на ЦИК. Тези разходи най-вероятно ще бъдат увеличени, тъй като в тях не са включени разходите за логистични и технически дейности, свързани с машинното гласуване“, поясни председателят на ЦИК.

Според нея едва ли технологията на гласуването определя изборните резултати, а по-скоро доверието в процеса и участниците в изборите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:19, 08 авг 22

Имате ли нужда от спешен заем на всякаква сума? Тогава свържете се с нас сега, ние даваме всички видове заеми с много ниска лихва от 2%. Свържете се с нас с вашето име, вашата страна: необходима сума на заема: Продължителност на заема: месечен доход: валиден номер на мобилен телефон: пол: свържете се с нас чрез имейл [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама