Силен вятър, валежи и условия за градушки в сряда

07:00, 10 авг 22 25 2056 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес на изток през целия ден ще остане много ветровито, но предимно слънчево, докато на много места в Западна и Централна България ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са в широки граници - от 26° до 34°.

Слънчево, но ветровито ще бъде времето и по Черноморието. Максималните температури ще са между 28 - 31°. Ще духа умерен, след обяд - силен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили до 5 бала. Температурата на морската вода е 26-27°.

В планините денят ще започне със слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури.

До петък температурите ще останат в широки граници - от 24° в западните райони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, главно в часовете около и след обяд, ще има валежи, придружени от гръмотевици. Остават условията и за градушки. През почивните дни захлаждане се очаква и в Източна България, а валежи, временно интензивни, ще има в цялата страна, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама