Весела Лечева: Президентът не се е намесвал в решенията на БСП

08:29, 10 авг 22 / Политика 25 2303 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Получих поканата от президента Румен Радев. Проведохме разговор за проблемите в спорта и как да се решат. Аз съм била в различни качества в сферата на спорта. Това заяви пред bTV служебният министър на спорта Весела Лечева.

Тя уточни, че е поела поста, за да защити интересите на спорта. Лечева добави, че е приела болезнено реакцията на БСП за участието ѝ в служебния кабинет.

Като член на БСП съм работила за разширяването на влиянието ѝ. Била съм активен участник. Днешното ми участие в служебния кабинет е в лично качество. При всички случаи отговорността се носи от служебното правителство“, посочи тя.

БСП няма да наказва тримата министри, но се разграничава от тях

Служебният министър на спорта допълни, че президентът Радев е подкрепял социалистите и членовете на БСП и не се е намесвал в решенията на партията.

Аз не чувствам угризения, че съм накърнила имиджа на БСП. Работата ми е била показателна по отношение на изборните ми резултати. Във всички кампании сме печелили изброите и то в най-тежките времена на БСП, когато ГЕРБ беше във възход“, подчерта тя.

Министрите Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев няма да могат да вземат участие в изборите през октомври, тъй като са част от служебния кабинет.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама