Туристи се къпаха в едно от Рилските езера

17:58, 10 авг 22 25 2439 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Пореден сигнал за туристи, които се къпят в Седемте рилски езера. Този път румънци.

Според информацията, те са навлезли в едно от езерата, при което са заснети от служител на Националния парк. Той им е направил забележка и ги е предупредил, че ще трябва да платят глоба. Туристите обаче се държали арогантно и напуснали мястото, без да предоставят данните си.

Затова и все още тяхната самоличност се установява. Ще се търси съдействие и от Външното министерство, съобщи Нова телевизия.

До 1000 лв. глоба, ако влезем в някое от Седемте рилски езера

„Доста туристи не се държат по най-учтивия начин към служителите на „Паркова охрана“. Това са длъжностните лица, които са отговорни да съблюдават спазването на режимите и нормите в защитената територия. Правят забележка на румънски туристи навлезли в езерата, да излязат от езерата, но отсреща получават нагло поведение. Туристите отказват да дадат своите документи за самоличност и своевременно напускат територията на езерата”, обясни Стефан Кирилов от Национален парк „Рила”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама