Демерджиев се съмнява в дипломата на Гешев

12:25, 13 авг 22 / Политика 25 2650 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 12 август имаше национално съвещание на МВР и там призовах всички служители към нещо, което се нарича резултати. Не следете изказванията, следете работата ни и резултатите от тази работа. Това заяви пред „Дарик“ радио служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Вътрешният министър може да провери какви сигнали е имало постъпили в МВР, които касаят дейността на  Гешев или високопоствени прокурори, които са влияли на хода на разследванията – това е направено и аз очаквам резултатите от тези проверки”, обясни той.

Иван Демерджиев посочи, че отново има движение по документите, касаещи дипломата на Гешев. „Там се открива интересно поле за работа – компетентността на органа, издал тази диплома. Има съмнения и оплаквания, че дипломата може да е издадена от некомпетентен орган”, коментира вътрешният министър. „Некомпетентен орган означава, че към днешна дата нямате диплома. Имате възможност да се сдобиете с такава, но нямате в момента”, поясни Демерджиев.

Демерджиев дошъл в МВР, за да довърши мутрите

Кирил Петков със сигурност е пречил на хората от статуквото, на мнение е още той. „Много от темите, по които работеше правителството на Петков, са теми, по които ние ще продължим работа. Там се наблюдаваше желание, но много често то не беше подкрепено с необходимия комплекс от компетентни професионални действия. Тук бих сложил аз разграничителната линия”, заяви Демерджиев.

Служебният вътрешен министър изрази своята амбиция да бъдат разкрити служителите на МВР, които се занимават с криминални практики.

Демерджиев коментира и ареста на Бойко Борисов: „Въпросът е бяха ли на лице необходимите предпоставки, за да се извърши този арест. Бих го определил като липса на професионализъм. Аз подкрепям това като цел, но не подкрепям средствата, с които тази цел се реализира”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:34, 13 авг 22

Разбира се, че няма диплома Гешев. Има за милиционер, без юридическо образование е! Нагъл като Борисов. Борисов е охранявал Тодор Живков като частен бодигард, а младия Гешев като милиционер. Има снимка! И двамата са много нагли, и много прости!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама