Швейцарски бизнесмен е убит в пернишко село

17:19, 13 авг 22 25 2994 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Убийство в пернишкото село Кладница. Швейцарският бизнесмен Удо Ланге е открит мъртъв в дома му. Първоначалният оглед не е показал следи от насилие, но часове по-късно разследващите тръгват по горещи следи.

Тялото на Ланге е намерено в гаража от неговата съпруга. Смъртта на 68-годишния мъж е изглеждала естествена и медиците дошли на място не са открили следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб. И тук също има спорен момент.

Съдебният медик първоначално казва, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, дори заключава, че е стреляно от високо. По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е убит с нещо като шило, с което е прободен. Установено е още, че той е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро.

Швейцарският бизнесменът е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

„В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Пак казвам, хубавото е, че на много ранен етап тези действия са разкрити и се работи по убийство”, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи и напредне по тези версии, ще бъдат спекулации в момента да се насочим нанякъде ние като коментар”, допълни Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

Освен в дома на Удо Ланге, оглед е направен и в офиса му в кв. „Божурище” край столицата. Според източници от разследването Ланге е убит на друго място, а след това тялото му е преместено в гаража, където го е открила неговата съпруга. Разпитват се както настоящи, така и бивши негови партньори в бизнеса.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този етап се оформя финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия, Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Пред разследващите, обаче има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама