Почина голямата българска поетеса Екатерина Йосифова

17:55, 13 авг 22 25 2587 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Почина голямата българска поетеса Екатерина Йосифова. Автор на много стихосбирки и книги за деца, тя си отиде на 81-годишна възраст.

Освен на български стиховете ѝ са издавани на много други езици, сред които немски, френски, английски, италиански, руски и други. Три пъти е получавала Годишните награди за поезия на Съюза на българските писатели - за книгите „Къща в полето”, „Подозрения” и „Ненужно поведение”. Има и награда за най-добра книга на годината за „Малко стихотворения”.

Йосифова е удостоявана с наградата „Иван Николов” - за цялостно творчество и за стихосбирката „Тази змия”. Награда „Хр. Г. Данов” на Министерството на културата за художествена литература за стихосбирката „Нагоре Надолу”. Наградата за поезия „Николай Кънчев”. Наградата „Орфеев венец” за съвременна поезия, припомня bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама