Защо Слави Трифонов не декларира имуществото си

11:05, 15 авг 22 / Политика 25 2546 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не е подал декларацията си за имущество пред КПКОНПИ, както е длъжен по закон, защото  не искал да става обект на „мръсен сеир“ от страна на журналисти.  Това обясни Тошко Йорданов от ИТН.

Спецов с имот в Дубай за милион, Трифонов пак скри имуществото си

„Това е административно изискване, правят ви проверка и ви налагат глоба. Като се подаде декларация, има колеги, които го обръщат на мръсен сеир. Той е достатъчно успешен и си е изкарал парите буквално по телевизора, не ходи нощем да мие коли, че да има други доходи. Аз също си подадох декларацията и видях какво стана. Колеги журналисти го обръщат на чист сеир“, коментира Йорданов в ефира на Нова телевизия. 

По думите му смисълът на подаване на декларация е да се види дали има мръсни пари, а мръсни пари в случая нямало... „Тука не се разследва... има депутати, които са подали декларации и са забогатели за нула време от нищо, влизайки във властта“.

Йорданов омаловажи нарушението на Трифонов, като обяви, че неизпълнението на закона за противодействие на корупцията в тази част води „само“ до административно наказание глоба. „Има глоба, че не е спазено административното изискване и това е“, обяви той.

Припомняме, че Трифонов за втори път отказва да декларира имуществото си пред Антикорупционната комисия. По закон таков задължение имат всички лидери на партии, получили държавна субсидия. Законът казва, че при неподаване в срок на декларация, освен ако това не се дължи на причини, за които лицето не отговаря, трябва да започне проверка на КПКОНПИ за доходите. Досега КПКОНПИ не отговаря дали срещу Трифонов тече или е имало такава проверка, както и какъв е резултатът от нея. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:29, 15 авг 22

Тошко Цървулков и Учиндолският селяк да си ходят на село и да не се занимават с политика. Да му имам тезата на тоя наглец. Законите са за спазване.

2 Анонимен 12:23, 15 авг 22

Не декларира защото плаче за затвор

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама