Майките от „Системата ни убива“ влизат в предизборната надпревара

13:50, 15 авг 22 / Политика 25 2459 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Майките от „Системата ни убива“ ще участват на предсрочните избори. Това обявиха част от членовете на гражданското движение. Те съобщиха, че ще са от гражданската квота на партия. Коя е тя обаче към момента не е ясно, като името ѝ ще бъде обявено до края на седмицата. От думите им става ясно, че това няма да са БСП, ДБ и ПП, нито пък ГЕРБ и ДПС.

„Голяма част от партиите не искаха да си признаят, че системата ни убива, защото те я градиха. А пък новите, въпреки нашата огромна надежда, само декларираха, че могат да променят системата, но не направиха нищо... ще дадем началото на промяната, защото не може да продължи нещо, което не е започвало“, посочиха от гражданското движение.

Този път Манолова отива сама на изборите

От „Системата ни убива“ не дадоха категоричен отговор дали ще са част от листите на „Изправи се, БГ“ на Мая Манолова, макар на протестите да бяха заедно. По-рано днес бившият омбудсман обяви, че партията ѝ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори, но към нея ще се присъединят граждански организации, както и от „отделни личности с кауза“.

Стана ясно обаче, че в движението влизат т.нар. ловци на педофили.

От изявлението стана ясно, че гражданската инициатива „Системата ни убива“ ще има свой представител във всяка листа на неизвестната към момента партия.

„Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи. Мантрата за кюлчетата и чекмеджетата се изтърка. Мантрата за оставката на Гешев също...“, добавиха от организацията, цитирани от Оffnews.bg.

В края на импровизирания брифинг пред Народното събрание стана ясно, че сред приоритетите на „Системата ни убива“ освен социалните права на хората с увреждания са още екологията, земеделието, уличните животни. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама