„Пирогов“ с информация за двете деца, пострадали на „Тракия“

08:27, 16 авг 22 25 1974 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Две от децата, които пострадаха най-тежко при катастрофата със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия“, се лекуват в болница „Пирогов“. „Те не са в леко състояние, имат нужда от време. Няма пряка опасност за живота им. Те са на 11 и на 12 години“, обясни Валентин Димитров, директор на „Пирогов“.

Операциите на децата се извършват след медицинска оценка в Детска травматология. Децата ще останат, докато е необходимо, обясниха от лечебното заведение.

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус, който катастрофира на „Тракия“

Лекарят, помогнал след катастрофата: Спираш и виждаш безброй кървави деца

Млад лекар от Стара Загора е сред първите хора, които са помогнали на пострадалите от автобусната катастрофа на магистрала „Тракия”. Д-р Антон Елкин се оказва на мястото случайно, но реакцията му е мигновена.

„Прибирайки се от Черно море откъм Стара Загора движението рязко спря и намалихме скоростта веднага. В този момент видяхме преобърнатия автобус в канавката. Имаше много спрели коли и очевидци, които активно се включиха да помогнат и да извадят пострадалите”, разказа Елкин пред bTV.

Той каза, че преди него е имало и още един лекар, случайно оказал се на местопроизшествието.  „Не го познавах, но веднага се включих да му помогна, за да можем да оценим по-леките пациенти от пострадалите по-тежко. Имаше хора с разкъсно-контузни рани по тялото, направихме превръзки в полеви условия и бяха натоварени на коли на доброволци”, добави д-р Елкин.

Той и неговият колега са организирали нещо като триаж.

Спираш и виждаш безброй пищящи деца. Тази гледка на кървави деца, които са в шок от ужаса, който се е случил за секунди. Шокът беше голям за всички”, каза д-р Елкин.

Автобус с деца се преобърна на „Тракия”

Посланикът на Сърбия: За трафика и състоянието на пътищата мислим само след катастрофи

След като вашите институции ще проведат разследване, вероятно и ние ще проведем. Предполагам, че ще бъде достатъчно направеното от българските власти, но най-важното е какво е състоянието на децата и всички, които са пострадали. За мен в този момент не е важно какво ще се случи с шофьора“, каза посланикът на Сърбия у нас Желко Йович.

„За съжаление, за трафика и състоянието на пътищата мислим само при големи катастрофи и инциденти“, подчерта той.

От вчера всички деца, които са с леки наранявания, са в Сърбия. Две от децата са в „Пирогов“. Баща, майка и две дъщери са в болницата в Стара Загора“, добави посланикът.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама