ДБ се регистрираха сами, но не губят надежда за коалиция с ПП

10:12, 16 авг 22 / Политика 25 2271 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Демократична България“ се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 2 октомври. Коалицията обаче не губи надежда за съвместно явяване на вота с „Продължаваме промяната“, които все още умуват как да участват  предсрочния вот.

„Нашето желание за общо явяване е ясно заявено. На ход са колегите от „Продължаваме промяната“. Имаме нужда от голямо обединение, което да представлява протестиращите от 2020 година. Отделната ни регистрация означава, че искаме ясен отговор от ПП“, обясни бившият правосъден министър от ДБ Надежда Йорданова, цитирана от bTV.

Искането на избирателите ни са да се осигури стабилно управление на страната, добави тя. „Наша грижа е да започнем да обединяваме обществото и да го лекуваме, защото действително България има нужда от стабилност”, каза още Йорданова.

Самостоятелната регистрация на ДБ не пречи в следващите няколко дни те да направят предизборна коалиция, тъй като до 27 август е възможно регистрираните субекти да направят нови конфигурации.

Според Владислав Панев от „Демократична България“ двете възможности а явяване на изборите - с ПП или самостоятелно - са на кантар.

Хората обичат да гласуват за победителите. Коалиция между ПП и ДБ би означавала сигурно първо място на парламентарните избори, което би привлякло допълнителен брой гласоподаватели“, коментира той в ефира на БНР.

Бягаме за по-добър резултат, за повече. Колкото повече, толкова повече, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 11:21, 16 авг 22

надеждата умира последна мили мой така е

2 Мартин 15:51, 16 авг 22

Лоша работа! Сами от уж Демократична България може и да не влезнат в следващия парламент и така ще дължат едни пари на един олигарх с фамилията Прокопиев!

3 Васил 15:19, 17 авг 22

ДБ показаха, че не могат да зашитават интересите на хората и затова нямат място в следващия парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама