Боряна Калейн е №1 в Европа

10:21, 16 авг 22 / Спорт 25 2272 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Боряна Калейн беше удостоена с наградата „Гимнастичка №1 на Европа на 2021 година” на престижна церемония в Мюнхен, Германия.

Вицешампионката от Европейското първенство във Варна през 2021 година спечели убедително оспорваната класация с 97.746 гласа.

Заедно с Боряна Калейн на първите награди на Европейската гимнастика е и личният ѝ треньор Мариана Памукова и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев.

Наградата на Боряна бе връчена лично от президента на Европейската гимнастика г-н Фарид Гаибов.

„Да бъда избрана за „Гимнастичка на годината”, е огромно признание! Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен! Тази награда ще ми бъде една голяма мотивация за това да не спирам да се опитвам да показвам една по-различна гимнастика на килима”, заяви Калейн за Facebook страницата на БФХГ.

Точно след месец ще видим Боряна Калейн отново на килима в битка за световната титла на 39-то Световно първенство по художествена гимнастика от 14-ти до 18-ти септември в зала „Арена Армеец”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама