Шестима са с повдигнати обвинения за схема с луксозни коли

14:40, 17 авг 22 25 3652 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Шест лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в Организирана престъпна група, занимаваща се с регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са били предмет на престъпления в България и чужбина, съобщиха от прокуратурата. 

На автомобилите са били променяни идентификационните номера на рамата, а след това са регистрирани в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Бургас с неистински документи, с цел последваща продажба.

Припомняме, че участниците в групата бяха задържани вчера при специализирана полицейска операция в Бургас. На входовете и изходите на града имаше мобилни екипи на полицията, които спираха автомобилите за проверка. Това блокира движението и се образуваха тапи.

От прокуратурата посочват, че разследването по случая е започнало през месец май и първоначално е ръководено от Специализираната прокуратура, а след закриването ѝ е прехвърлено в Бургас. Привлечени като обвиняеми за престъпление са петима мъже и една жена. Единият от мъжете е ръководител на групата, а другите обвиняеми са били участници в нея.

Установено е, че общо 39 автомобила са били предмет от престъпна дейност. Общата им приблизителна стойност възлиза на 4 милиона лева. Обвиняемите са се занимавали с незаконната дейност от ноември 2020 г. Целта им е била да пласират луксозните автомобили в Турция и страните от Близкия изток.

Четири от обвиняемите лица за задържани за срок от 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По отношение на тях ще бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „подписка“. Наложена им е и забрана за напускане пределните на страната.  

Работата по досъдебното производство продължава като е възможно при събиране на нови доказателства кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен. Предмет на установяване ще бъде и дали служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Бургас са имали участие в престъпната дейност.

В медиите се появи информация, че един от задържаните е бивш полицай с 25-годишен стаж в МВР. Напуснал преди време и открил застрахователен офис срещу КАТ-Бургас, където вчера спецчастите го арестували. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама