Интерконекторът с Гърция е свързан с българската мрежа

10:48, 18 авг 22 25 2110 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с българската национална и транзитна газопреносна мрежа.

Свързването на инфраструктурата на двата независими преносни оператора за България - ICGB и „Булгартрансгаз“, е извършено край Стара Загора в периода 16-17 август. Процесът е изпълнен с три златни заварки, съобщиха от компанията, която развива проекта за междусистемна газова връзка между Гърция и България - ICGB.

Газопроводът вече е успешно свързан със съседните оператори в двете държави, като по този начин физическият пренос на газ по съоръжението е технически обезпечен. По-рано тази година интерконекторът бе свързан успешно и с Трансадриатическия газопровод, при газоизмервателната станция на газопровода до гръцкия град Комотини.

След завършването на задължителното безразрушително тестване на връзката с мрежата на "Булгартрансгаз" участъкът ще бъде засипан, с което всички механични работи ще бъдат завършени.

Припомняме, че до започването на преноса по тръбата се чакат още Акт 15 и Акт 16. Очаква се те да се получат в началото на септември и фактическо потичане на синьо гориво да има от първи октомври, припомня Клуб Z

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:12, 18 авг 22

Най- вероятно всички противници на ПП вече пи_ кат газ от злоба, там са Румен Петков, Делянчо Добрев, Теменужката, Борисов и цялата газопроводна мафия, построила газопровода на Русия, без грам за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама