СДС се оплака, че остава на улицата

12:30, 19 авг 22 / Политика 25 2567 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Намерението на служебното правителство сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 134 в столицата, където години наред се помещава СДС, да бъде предоставена на европейските делегирани прокурори, разлюти синята партия.

Коалицията ГЕРБ-СДС в 47-ото Народно събрание гласува против промените в Закона за съдебната власт, които регламентират по-голяма самостоятелност на българските европейски делегирани прокурори, в това число и с отделянето им в самостоятелна сграда. Сега партньорите на ГЕРБ се противопоставят на това в сградата да се нанесат прокурорите, които ще работят за Кьовеши в България.

Правителството даде на Кьовеши емблематичната бивша сграда на СДС

За това, че известната сграда на ул. „Раковски“ отива при прокурорите на Кьовеши в България се разбра от изказване на служебния правосъден министър Крум Зарков преди няколко дни. „Много е вероятно, в следващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. „Г.С. Раковски“ 134, тази небезизвестна сграда. Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен“, каза той.

СДС е напуснал сградата на „Раковски“ 134, за да бъде направен ремонт там, обяви обаче председателят на партията Румен Христов. „Договорката беше да ни се посочи помещение, където да отидем, докато се случи ремонтът. Но нямаме такова предоставено помещение“, оплака се той.

По информация на „Сега“ от 2017 г. СДС няма нищо общо с тази сграда и нямат основания за претенции.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:25, 19 авг 22

То няма СДС, само един Румен Христов, който може да се запише в ГЕРБ. Много нахални тези политици.

2 Анонимен 21:12, 19 авг 22

Оня с патериците ще намери

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама