Откраднаха историческа снимка на Чърчил от хотел в Канада

18:40, 27 авг 22 / Култура 25 2558 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Известна снимка на Уинстън Чърчил, направена през 1941 г., е изчезнала от хотел в Отава и е заменена с фалшификат, съобщи Би Би Си.

Снимката - известна като „the Roaring Lion- е направена от Юсуф Карш малко след като Чърчил произнася реч пред канадския парламент.

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил за рекордна сума

Служител на хотел „Château Laurier“ за първи път забелязва, че снимката е заменена на 19 август. Тя е една от най-емблематичните, правени някога на британския политик, и изобразява Чърчил миг след като Карш е извадил пурата от устата му.

За пръв път в хотел „Шато Лорие“ разбрали, че нещо не е наред, когато служителите забелязали, че рамката на снимката не съвпада с тази на други снимки на Карш в същата стая.

След разследване и консултации с наследниците на Карш, хотелът установи, че снимката е „заменена с копие на оригинала“, се казва в изявление до местните медии. „Дълбоко сме натъжени от тази нагла постъпка, се казва в изявлението на генералния мениджър на хотела Женевиев Дюма. „Хотелът е изключително горд, че съхранява тази зашеметяваща колекция от арт-фотографии на Карш, която е открита през 1998 г.

За случая е уведомена полицията в Отава, която е започнала разследване на кражбата, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама