Пореден протест #Газwithme под прозорците на Радев

20:46, 24 авг 22 25 2090 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Пореден трети протест под надслов #Газwithme събра стотици пред президенството в София. И тази вечер под прозорците на президента Румен Радев демонстрантите поискаха служебното правителство да не обвързва отново България с Русия чрез ,,Газпром". Протестът е подкрепен от „Демократична България“, които обвиниха служебния кабинет, че иска да постави София в зависимост от Кремъл. От коалицията настояха всички политически сили с евроатлантически ценности да излязат с ясна позиция за действията на правителството.
 

Протестът #Газwithme се сля и с мирното шествие за Свобода и независимост, организирано от украинските граждани в България, предаде „Сега“. От президентството шествието преминa по булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Александър Стамболийски“, за да стигнe до паметника на украинския поет Тарас Шевченко на площад „Възраждане“.

В Пловдив се помолиха за Украйна

Над 150 украински бежанци и пловдивчани се събраха на площад Централен, за да отбележат Деня на Украйна с митинг и шествие по центъра на града. Хората скандираха „Слава Украйна” и „Путин убиец”, пяха национални песни и химни.

Всички в купом застанаха на колене в минута на мълчание за жертвите от руската агресия и терор в страната, и за да се помолят за мир и независимост на Украйна, съобщи "Под Тепето". 

Във Варна Денят на независимостта беше отбелязан с концерт, на който беше гост и посланикът на Украйна Виталий Москаленко. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама