България ще подкрепи чешкото предложение за визите за руснаци

15:32, 25 авг 22 / Политика 25 2235 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България ще подкрепи предложението на Чехия, която в момента председателства Съвета на Европейския съюз, да бъде прекратено споразумението между Брюксел и Москва за улеснено издаване на визи за руски граждани. Темата ще бъде обсъдена следващата седмица на неформална среща на външните министри на съюза.

По традиция форумът се домакинства от ротационното председателство на Съвета на ЕС и се председателства от Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Една от темите на формата Гимних ще бъде агресията на Русия в Украйна.България ще подкрепи този вид суспендиране на споразумението, което касае само улесняването даването на визи, а по отношение на пълното премахване на визи за руски граждани и руски туристи този въпрос не е на дневен ред, обясни заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, цитиран от БНР.

От март до момента България е издала 8 800 визи на руснаци.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:35, 26 авг 22

.

2 Анонимен 09:35, 26 авг 22

Поредната простотия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама