Вой на сирени: Служителите на МВР в цялата страна почетоха паметта на колегите си

14:02, 26 авг 22 25 2361 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служителите на МВР в цялата страна почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи в Бургас Атанас Градев и Йордан Илиев. Така те изразиха признателност към колегите си и съпричастност към близките им.

Пред сградите на БНБ и Столичната пожарна служители на реда застанаха мирно до автомобилите си и включиха звукови и сигнални сирени в знак на почит, предаде bTV.

В Бургаска област петък бе обявен за Ден на траур в памет на двамата полицаи.

Задържаните след инцидента, отнел живота на двамата полицаи, са общо петима – трима сирийци и двама българи, като двама от сирийските граждани бяха задържани при специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. Един от чужденците 15-годишен и допреди няколко дни е бил в бежанския център в Харманли. На тримата сирийци вече са повдигнати обвинения.

Заради трагедията вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на зам.-шефа на граничната полиция Деян Моллов. МВР започва масирани проверки за чужденци, заподозрени в каналджийска дейност. Те ще бъдат съдени или изгонени от България, обяви Демерджиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама