На изток слънце, на запад облаци и дъжд

07:00, 29 авг 22 25 1840 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Преди обяд над цялата страна, а на изток през целия ден, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони там, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В отделни райони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до умерен от изток-югоизток, след обяд в северозападните райони от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа доумерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от Западна България, купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 26°, на 2000 метра - около 17°.                       

Във вторник и сряда преди обяд, а в Източна България през целия ден, ще бъде предимно слънчево. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места, главно в следобедните часове в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната - от изток-североизток. Максималните температури в Западна България ще са до 25-26°, на изток все още ще са около и над 30°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама