Българка е световна шампионка по спортно катерене

11:29, 31 авг 22 / Спорт 25 2382 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Александра Тоткова спечели титлата на световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в дисциплината „трудност“ в Далас, САЩ.

Тоткова триумфира във възрастовата категория до 17 години. Тя постигна първи резултат в полуфиналите и затвърди лидерската си позиция във финала на коронната си дисциплина, след като стигна до върха на маршрута.

Сара Чопар от Словения беше другата състезателка във финала, която успя да преодолее трасето до края, но с първото си място в полуфинала Тоткова заслужи златото, а Чопар се окичи със сребро. Бронза взе Гайон О от Република Корея.

Това е трети медал за 17-годишната българка от световно първенство при девойките, като комплектът вече е пълен след сребърните и бронзови отличия през 2019 година в групата до 15 години.

Първенството завършва днес с полуфинала и финала в трудността за групата до 15 години за юноши и девойки и до 17 години при юношите. Четирима българи ще вземат участие в полуфиналите - Василия Мей и Боян Киров при 15-годишните, както и Слав Киров и Николай Русев в по-горната възрастова група, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама