Започва третото издание на фестивала „Реките на София“

10:30, 02 сеп 22 / София 25 2237 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тазгодишното издание обещава да бъде изпълнено с разнообразна безплатна културна програма, музикални изпълнения, арт базар, инсталации, модерен цирк и лятно кино. Главният фокус тази година пада върху почистването на самата вода.

„За съжаление канализацията на София е така проектирана, че когато вали дъжд, тя се смесва с дъждовната вода и реките ни се цапат. Това не е добре както за нас, хората, така и за живота в реката, а и като имидж на столица - подчерта Янков. – Затова и с фестивала се опитваме да насочим институциите към решаването на тези проблеми. Искаме, когато се правят инвестиции за софийската канализация, да не се забравят реките. Хубаво е, че срещаме партньори в лицето на Столичната община и „Софийска вода“ за намирането на полезни решения“

Преди фестивала организаторите са почистили коритото от боклуци и растителност, дори е дезинфекцирано.

Очаква се утре, в ранния следобед дъждовете да спрат и програмата ще се развихри в пълния си блясък.

В рамките на фестивала румънският архитект Ойген Вайда, член на журито на наградите „Европа Ностра“, ще връчи на организаторите от „Колективът“ най-престижния знак за Европейско културно наследство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама